Voetbalwedstrijd kijken in stijl: wat heb je allemaal nodig?

Met het gezin, met een vriend of met een grotere groep: het is een feest om gezellig een voetbalwedstrijd te kijken! Als je dit thuis doet, kun je de avond tot in de puntjes verzorgen. Want hoewel het natuurlijk met name om de wedstrijd draait, is het ook wel zo mooi om het totaalplaatje te verzorgen. Lees hieronder waar je allemaal aan kunt denken!

Iedereen in stijl

Om de toon meteen te zetten, kun je je geheel in stijl kleden. En vraag ook aan je medekijkers om dit te doen! Voor volwassenen én kids zijn er natuurlijk veel opties te vinden. Draag bijvoorbeeld voetbalkleding van jullie favoriete club. Of ga uiteraard gekleed in de kleur van het team of land waar jullie voor juichen. Je kunt het kledingstuk zelfs personaliseren als je dat tof vindt, om helemaal de show te stelen. Zin in een comfortabele outfit? Draag trainingspakken van een goede kwaliteit. Maar ook een T-shirt en voetbalbroekje zitten super!

Comfortabele zitplek

Over lekker zitten gesproken: het is belangrijk om een comfortabele zithoek in te richten voor het voetbalkijken. Dat kan gewoon de bank zijn, als de wedstrijd op de televisie wordt gekeken. Mocht je de wedstrijd met meerdere mensen kijken, zorg er dan wel voor dat iedereen goed kan zitten. Misschien heb je nog wat extra stoelen nodig. Kijk je de wedstrijd buiten? Dan kun je denken aan een buitenbank, of aan zitzakken! Staand voetbalkijken is ook een optie, maar denk dan wel aan statafels waar de drankjes op kunnen worden neergezet.

Groot scherm of beamer

Het kijkplezier wordt natuurlijk ook bepaald door het beeld waar jullie naar kijken! Een groot televisiescherm is wenselijk: zo kan alles tot in de details goed worden gevolgd. Ook kiezen steeds meer mensen ervoor om de wedstrijd op een beamer te kijken. Zo kun je immers tevens buiten kijken: hang een wit laken op voor een muur of schutting, en kijken maar. Ideaal, zo’n beamer. De kwaliteit ervan is vandaag de dag ook steeds beter, zodat je gewoon van scherp beeld kunt genieten. Wel zo belangrijk uiteraard!

Hapjes en drankjes

Tijdens de wedstrijd is het lekker als er wat gegeten en gedronken kan worden. Houd hierbij rekening met ieders wensen. Zorg dat er alcoholische versnaperingen zijn, maar dat er ook drinken zonder alcohol is. En wat betreft de hapjes: misschien is er bijvoorbeeld wel iemand vegetariër? Het is sowieso goed om voor afwisseling te zorgen – denk aan meerdere frituursnacks en verschillende zakken chips. Dat wordt smullen!

Decoratie woning

Ten slotte kun je denken aan de decoratie in en rondom je woning. Zeker als het een belangrijke wedstrijd betreft, kun je lekker uitpakken. Hang vlaggetjes op, zorg voor slingers en koop lampjes in een voetbalthema. Zo is dat feest helemaal compleet.

Lees dit ook...