Woontips voor mannen

Iedereen kent wel de bekende tips voor mannen interieurs: zwaar, stoer, donker. Het zou eigenlijk één grote mancave moeten worden. Maar niet iedere man is daar gecharmeerd van. De meeste mannen voelen zich niet thuis in een interieur met veel tierenlantijntjes, kleedjes en franjes.

Hoe richt je een interieur dan in? Heel eenvoudig: door te kijken naar wat de man die er in woont prettig vindt. We geven drie woontips voor mannen.

Houd het functioneel

Overal accessoires, kleedjes en gordijnen betekent veel onderhoud en schoonmaken. De meeste mannen zitten daar niet op te wachten. Zij willen liever een interieur waarvan ze kunnen genieten en dat tegelijk niet te veel tijd vraagt. Een functioneel interieur dus, dat je eenvoudig schoon houdt zonder daar uren aan kwijt te zijn, maar dat je ook eenvoudig een make-over kunt geven als je toe bent aan een nieuwe stijl. Over het algemeen past een woonkamer modern het beste bij deze wensen. Het is een ruimtelijke stijl met veel natuurlijk daglicht en strakke kleuren.

Een huis is een thuis

Een huis is een thuis waar je in woont, leeft en misschien ook werkt. Het interieur moet dus persoonlijk zijn, het reflecteert de smaak van de man die er woont. Dat bereik je door te kiezen voor een kleur die bij je smaak past en dit door te voeren in verschillende elementen. Een hardblauwe muur met gordijnen in taupe en een azuur kleed bijvoorbeeld. Of een oranje bank, zacht oranje muren en een lichtbruin kleed.

Ook maak je een ruimte persoonlijk door bijvoorbeeld souvenirs neer te zetten van (verre) reizen, door een fotocollage aan de muur te maken of items van een hobby een plekje te geven in het interieur. Een fiets aan de muur als je van wielrennen houdt bijvoorbeeld, trofeeën en bekers als je sportief bent en instrumenten en platen voor de muziekliefhebber.

Een gezonde leefomgeving

Planten doen het goed in ieder interieur. Ook als je geen groene vingers hebt zijn er genoeg planten die weinig tijd en aandacht vragen. Grootbladige kamerplanten doen het goed in een modern interieur, geven een ruimte een groene opkikker en zorgen tegelijk voor een gezonde atmosfeer door lucht te zuiveren en droge lucht vochtiger te maken.

Lees dit ook...