Dit zijn vier redenen om te gaan shortleasen

Als je een leasecontract af wil sluiten, komt daar vaak een hoop bij kijken. Naast de kosten die je elke maand moet maken, moet je ook onthouden dat je een leasecontract niet zomaar op kunt zeggen. Vaak is het een contract voor een jaar of twee, en als je deze op wil zeggen dan is dat vaak niet zo makkelijk. Gelukkig is daar shortlease: een manier om een leasecontract af te sluiten en tóch gebruik te kunnen maken van maandelijkse opzegbaarheid. Dat biedt uitkomst in vele situaties, maar hieronder staan er vier redenen voor je op een rij.

Zekerheid in een onzekere situatie

Als je in een onzekere situatie zit, met name als het gaat om financiën, dan is het niet fijn als je vastzit aan je leasecontract terwijl je hem eigenlijk liever opzegt. Ook als je bijvoorbeeld een ondernemer bent, maar het gaat langzaamaan minder goed met je bedrijf. Wellicht kun je de auto niet meer betalen of heb je hem zelfs niet meer nodig, omdat het niet meer uit kan qua kosten. Dan is shortlease fijn, want je kunt het contract direct opzeggen wanneer je merkt dat dit wellicht nodig is.

Vrijheid en meer mogelijkheden

Het is vervelend dat wanneer je een contract hebt, je hier aan vastzit en geen ruimte hebt om dingen aan te passen of wellicht anders wil doen. Met shortlease heb je hier geen last van. Je kunt altijd dingen aanpassen, een ander model leasen, kiezen voor een luxe of juist goedkoop model, wat je zelf wil.

Het is snel geregeld

Als je een normaal leasecontract afsluit, dan kan het soms wel tot vier maanden duren tot alles geregeld is en je echt kan beginnen met rijden. Dat is een lange tijd, en met shortlease is dit natuurlijk het tegenovergestelde van het doel. Doordat het allemaal snel geregeld kan worden, kun je soms zelfs de volgende dag al gaan rijden en in bepaalde situaties is dit erg prettig. Ga online bijvoorbeeld op zoek naar shortlease Groningen en vind een bedrijf dicht bij jou.

Goedkope of duurdere modellen

Met shortlease wordt er vaak gebruik gemaakt van occasions, oftewel gebruikte auto’s die je voor een lagere prijs kunt gebruiken. Deze auto’s zijn nog helemaal prima maar hebben zo wel een lagere prijs en een lage bijtelling. Maar wil je gaan voor een luxere auto, bijvoorbeeld een elektrische? Dan kan dat ook gewoon. Met shortlease is er echt van alles mogelijk, en je kunt het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wil.

Lees dit ook...