Breng je oude kleding een nieuw leven in, verkoop het!

Kleding komt en gaat gedurende ons leven. Kleding wordt te klein of te groot, je vindt de stijl kleding niet meer leuk of het slijt door het vele dragen. Aan dit laatste kun je natuurlijk weinig doen – als een kledingstuk niet meer te dragen is, kan hij beter weggedaan worden. Maar doe je kleding die je niet meer draagt ook zomaar weg, of maak je er liever iemand anders blij mee? Het verkopen van nog goede kleding is natuurlijk een veel beter idee.

Maak een ander blij met jouw ‘oude’ kleding

Zelf ben je misschien uitgekeken op de kleren die je al jaren hebt, maar een ander kan juist net op zoek zijn naar dat ene jasje, die soort broek of die blouse. Waarom maak je dan niet gewoon een ander blij met de kleren die jij niet meer draagt? Jij ontvangt geld voor het verkopen van de items en kan van dit geld eventueel weer nieuwe kleding kopen (of tweedehands natuurlijk). Tweedehands kopen is natuurlijk altijd beter om zo geen gebruik te maken van fast fashion en de slechte werkomstandigheden die hierbij komen kijken. Door jouw kleding te verkopen en ook kleding van anderen te kopen, steun je juist de wereld zonder fast fashion en dit is een toekomst waar we allemaal naar toe zouden moeten willen.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de kleding bijvoorbeeld naar een kringloopwinkel te brengen of te doneren aan de kledingbank. Zo ontvang je er zelf geen geld voor, maar maak je er toch mensen blij mee – zeker mensen die minder te besteden hebben zullen blij worden van de kleding die jij aan hen biedt. En wat is nou mooier dan dat? Het laten verstoffen van jouw kleding is dan wel erg zonde.

Makkelijk verkopen en verzenden

Tegenwoordig is het erg makkelijk om online je kleding te verkopen. Er zijn verschillende websites en apps voor. Vinted is een van de meest bekende, maar er zijn nog veel meer. Hier kun je makkelijk zelf foto’s uploaden en contact houden met eventuele kopers. Koop iemand jouw product? Vaak regelt de app zelf al dat het verzendlabel en dergelijke klaar staan voor je, en je hoeft dus niet veel te doen. Pak het product in in een envelop of een kartonnen doos, plak het verzendlabel erop en breng hem naar een pakketpunt. Makkelijk toch? Je vindt online of in winkels goedkope dozen of zelfs gratis kartonnen dozen waar je het in kunt verzenden, en dat maakt het voor jou nog makkelijker.

Lees dit ook...