3 tips voor een intiem huwelijksaanzoek

Spanning, kriebels en een hoop gedachte: een huwelijksaanzoek is misschien wel het belangrijkste verzoek wat je ooit aan iemand gaat doen. Niet zo gek ook dat je voor dit intieme moment de tijd neemt om het voor te bereiden. Je wilt er graag wat speciaals van maken en wilt daarnaast ook een moment creëren die jullie beide nooit meer zullen vergeten. In dit artikel geven we je een aantal huwelijksaanzoek tips om van jouw aanzoek een succes te maken. Lees je mee?

#1 Haar ideale huwelijksaanzoek

Heb je wel eens voorzichtig hints opgegooid hoe haar ideale huwelijksaanzoek eruitziet? Of misschien heb je zelf wel een goed beeld van de situatie omdat je haar door en door kent. Een huwelijksaanzoek draait natuurlijk om het verlossende ‘ja’- antwoord, maar toch begrijpen we dat deze dag veel spanning met zich mee kan brengen. Wanneer je niet helemaal uit de juiste setting komt, dan kun je natuurlijk ook altijd haar beste vriendinnen om raad vragen. Probeer daarnaast je idee aan te passen aan haar voorkeur en niet per se aan jouw persoonlijke voorkeur. Jij kunt wel blij worden van belangstelling, maar als jouw vriendin dit minder heeft dan zal ze niet gelukkig worden van een aanzoek tussen de drukke winkelstraten. 

#2 Wacht niet te lang 

Misschien zit je al maanden met het idee in je hoofd dat je haar binnenkort ten huwelijk gaat vragen. Je wilt graag dat dit moment intiem wordt, waarbij het dus niet leuk zou zijn als ze al iets in de gaten heeft. Je partner kan namelijk snel aanvoelen wanneer iemand elke dag gespannen door het leven gaat. Dit kan voor ongemakkelijke situaties zorgen wat je natuurlijk liever wilt voorkomen. Straks ziet ze het verzoek al aankomen of denkt ze dat je iets voor haar verborgen houdt waardoor dit kan leiden tot ruzies. Wacht daarom niet te lang en neem snel actie wanneer je dit besluit in je hoofd hebt gedaan. Dan kun je in plaats van alleen, samen deze spanningen delen. Des te leuker!

#3 Quality time na aanzoek

Na maandenlange voorbereiding is het moment daar: ze heeft ja gezegd op jouw aanzoek en nu zitten jullie allebei op de roze wolken. Maar helaas, jullie moeten beide weer aan het werk en hebben een drukke werkweek voor de boeg. Dat zou zonde zijn, want dan kom je gelijk weer terug in de realiteit. Het is juist fantastisch als jullie meteen na het aanzoek samen tijd door kunnen brengen. Zo zijn bijvoorbeeld vrijdag of zaterdag perfecte dagen, omdat jullie dan het weekend samen de tijd hebben om van elkaar te genieten. Zo kun je een intiem weekendje weg in een boomhut, geniet van een rondvaart of klets onder het genot een heerlijk diner in de straten jullie favoriete restaurantje. 

Lees dit ook...