Dit is hoe een baardhaartransplantatie werkt

Zodra jongens in de pubertijd komen, begint er vaak gezichtshaar te groeien. Zij krijgen bijvoorbeeld een snor en daarnaast groeit er haar op de kin en de kaaklijn. Sommige mensen vinden een snor en baard niets en scheren deze haren direct af. Toch zijn er genoeg mannen die hun baard laten staan. Helaas groeit er niet bij iedereen een mooie, volle baard. Is dit bij jou ook het geval? Dan kan dit voor frustraties zorgen. Gelukkig kun je dit met behulp van een baardhaartransplantatie tegengaan. Veel mensen weten alleen niet wat zij zich bij zo’n haartransplantatie voor moeten stellen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk hoe een baardhaartransplantatie werkt.

Wat is een baardhaartransplantatie precies?

Heb je nog niet eerder een baardhaartransplantatie ondergaan? Dan weet je waarschijnlijk niet wat jij je hierbij voor moet stellen. Daarom lichten we hier eerst kort toe wat zo’n transplantatie precies is. Het verbaast je vast niet dat deze transplantatie volledig gericht is op een baard. Tijdens een baardhaartransplantatie wordt jouw baard namelijk opgevuld met hoofdhaar. De behandeling geeft vaak mooie resultaten.

Een baardhaartransplantatie is overigens niet geschikt voor het transplanteren van een niet-bestaande baard. De structuur van hoofdhaar is over het algemeen namelijk fijner dan die van baardhaar. Dit wordt duidelijk zichtbaar als iemand zijn baard lange tijd laat staan. Het effect is wel mooi als de baard na de behandeling gemillimeterd wordt en blijft.

Hoe worden de haren getransplanteerd?

Nu je weet wat een baardhaartransplantatie precies is, wordt het tijd om naar de behandeling op zich te kijken. Net als bij iedere andere haartransplantatie gaat het hier eveneens om een medische ingreep. De haren voor jouw baard worden uit de haarkrans van het achterhoofd gehaald. Waarom? Omdat deze haren een andere genetische aanleg hebben. Voor het transplanteren van haren gebruiken de meeste haarklinieken de methode Follicular Unit Extraction (FUE). Bij een FUE haartransplantatie worden de haren één voor één uit de haarkrans op het achterhoofd gehaald. Hierbij wordt een holle micronaald of een boortje gebruikt. Het gaat hier om een haarsparende transplantatie. Dit betekent dat er op het achterhoofd alleen een smalle strook gemillimeterd hoeft te worden.

Voordat een specialist begint met het transplanteren, word je plaatselijk verdoofd. Hierdoor doet een baardhaartransplantatie geen pijn. Naast het donorgebied wordt ook het ontvangstgebied verdoofd. Hier worden namelijk kleine incisies gemaakt, zodat de haren direct geïmplanteerd kunnen worden. Doordat er slechts kleine wondjes ontstaan, is het niet nodig om te hechten na de ingreep. Jouw lichaam is namelijk in staat om de wondjes zelf te helen. Hierdoor is het na afloop niet zichtbaar dat je een baardhaartransplantatie ondergaan hebt.

Waar onderga je een baardhaartransplantatie?

Een haartransplantatie Nederland wint de laatste jaren aan populariteit. Mensen ondergaan niet alleen een transplantatie voor hoofdhaar, maar ook voor gezichtshaar. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor een baardhaartransplantatie. Wil je ook een haartransplantatie ondergaan? Ga dan eerst op zoek naar een geschikte haarkliniek. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat haartransplantaties steeds populairder worden, kun je tegenwoordig namelijk op verschillende plekken terecht voor zo’n behandeling.

Voor een baardhaartransplantatie raden wij je niet aan bij de eerste de beste haarkliniek aan te kloppen. Waarom niet? Omdat zo’n transplantatie nogal wat voeten in de aarde heeft. Baardhaar heeft van nature namelijk een zeer schuine groeirichting. Dit maakt een baardhaartransplantatie lastiger dan een reguliere haartransplantatie. Kijk daarom goed of een haarkliniek gespecialiseerd is in baardhaartransplantaties alvorens je er een afspraak maakt.

Lees dit ook...