5 tips voor succesvol condoom gebruik!

aten we eerlijk zijn, niemand wil nadenken over het gebruik van een condoom op zijn eerste date. Het is ongemakkelijk, het verpest de sfeer, en laten we eerlijk zijn, het is gewoon niet zo sexy. Toch zijn condooms belangrijk! Ze helpen zwangerschap en SOA’s voorkomen, dus het is belangrijk om ze goed te gebruiken, vooral als je geen vaste relatie hebt. En het is echt zo: er is genoeg fun met condooms te beleven! Hier zijn 5 tips voor het gebruik van een condoom op je eerste afspraakje:

1. Zorg ervoor dat het condoom de juiste maat heeft

Als het gaat om het kiezen van een condoom, is de maat van belang. Een te groot condoom kan er tijdens de seks afvallen, terwijl een te klein condoom kan breken. De beste manier om de juiste maat te vinden is om een paar verschillende maten te proberen voordat je seks hebt. Zo weet je wat comfortabel aanvoelt en wat niet. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, maak je dan geen zorgen. Er zijn genoeg middelen beschikbaar om je te helpen de perfecte pasvorm te vinden. Wees dus niet bang om te experimenteren tot je de maat vindt die voor jou werkt. En wil je maximaal plezier? Kies dan voor flinterdunne condooms zoals Extra Thin Durex.

2. Doe het condoom om voordat het te spannend wordt

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden als je je klaarmaakt voor een nacht vol plezier is het condoom omdoen voordat het te spannend wordt. Dit kan de stemming een beetje om zeep helpen, maar het is beter dan midden in de seks te moeten stoppen om een condoom om te doen! Bovendien, als je het vroeg omdoet, hoef je je er tijdens de seks geen zorgen over te maken en kun je je gewoon ontspannen en genieten. Dus als je je de volgende keer klaarmaakt voor een stomende sessie, vergeet dan niet naar de condooms te grijpen!

3. Zorg ervoor dat je voldoende glijmiddel gebruikt

Het lijdt geen twijfel dat condooms een essentieel onderdeel zijn van veilige seks. Maar zelfs het beste condoom doet zijn werk niet als het niet goed gebruikt wordt. Daarom is het belangrijk dat je veel glijmiddel gebruikt als je een condoom omdoet. Dit helpt ervoor te zorgen dat het condoom niet breekt en dat zowel jij als je partner het naar hun zin hebben. Niemand wil droge seks hebben! Neem dus voordat je bezig gaat de tijd om wat extra glijmiddel toe te voegen aan de vergelijking. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

4. Controleer de vervaldatum voordat je het condoom gebruikt

Als je een condoom gaat gebruiken, controleer dan eerst de vervaldatum! Dat klopt, condooms hebben een vervaldatum. Als het condoom verlopen is, is de kans groter dat het breekt, dus het is het risico niet waard. Zorg ervoor dat je het etiket controleert voordat je het gebruikt, zodat je zeker weet dat je de best mogelijke bescherming krijgt. Veilige seks is altijd de moeite waard!

5. Vergeet niet het condoom af te doen NA de seks!

Je hebt dus een geweldige tijd gehad, en nu is die voorbij. Maar vergeet niet het belangrijkste deel: het condoom afdoen! Het lijkt misschien een no-brainer, maar je zou verbaasd zijn hoeveel mensen het vergeten (of gewoon niet de moeite nemen) om het te doen. Zorg ervoor dat je het afdoet, zodat je niet eindigt met een ongewenste zwangerschap of SOA. Als je niet zeker weet hoe het moet, vraag dan gewoon je partner om hulp. En als je het echt niet zeker weet, zijn er online genoeg video’s die je kunnen laten zien hoe het moet. Zorg er gewoon voor dat je de zaken regelt voordat je knuffelt en in slaap valt. Sweet dreams!

Conclusie:

Een condoom gebruiken op je eerste afspraakje is misschien niet sexy, maar wel belangrijk! Door deze tips te volgen, weet je zeker dat je je condoom goed gebruikt en dat zowel jij als je partner veilig blijven voor SOA’s en zwangerschap. Wees dus niet bang om het veilig te spelen op je volgende eerste afspraakje – better safe than sorry!

Lees dit ook...