Probeer eens iets anders op de BBQ!

Leg jij al jarenlang hetzelfde soort vlees op de BBQ? Een hamburger, speklapje, kippenpootje? Niks mis mee, natuurlijk, als je het lekker vindt. Maar heb je het BBQ-virus te pakken, heb je een prachtige, geavanceerde BBQ in de tuin staan, dan wil je misschien ook wel eens wat anders. Gelukkig kun je ook BBQ vlees bestellen dat een stuk verder gaat dan de standaard pakketten die je vaak in de supermarkt tegenkomt. Van kwalitatief goede spareribs tot ander vlees dat je niet snel als kiloknaller tegen zal komen. Want ga je barbecueën, dan mag je best een beetje uitpakken.

Dure BBQ? Gebruik hem optimaal!

In Nederland krijgen we de smaak van het barbecueën meer en meer te pakken. Je ziet de ouderwetse exemplaren, die niet veel meer zijn dan een kom waar de kolen in kunnen, met daarboven een rooster om het vlees op te leggen nog steeds wel in tuinen staan. Maar meer en meer worden zij vervangen door de meer geavanceerde exemplaren. Door de BBQ’s met temperatuurmeter, die je zowel open als gesloten kunt gebruiken. Door complete buitenkeukens, soms van bijna nog meer gemakken voorzien dan de keukens die we in onze huizen tot onze beschikking hebben.

Heb je een dergelijk geavanceerd model in je tuin staan, dan kun je daar natuurlijk hetzelfde vlees op bereiden als je al jarenlang op je meer basic BBQ hebt gedaan. Grote kans dat de resultaten een stuk beter zijn, en het vlees niet langer zwart van buiten, en rauw van binnen is. Maar het is ook wel leuk om je dure tools optimaal te benutten, en eens voor iets anders te kiezen. Wat meer bijzonder vlees, dat je niet zomaar iedere week eet. Grote stukken, die je heel langzaam moet garen, zodat de BBQ al uren voor je gaat eten zijn heerlijk geurende werk staat te doen. Met een professionele BBQ kun je tenslotte behoorlijk professioneel vlees bereiden!

Lees je wel even in voor je begint

Ben je gewend om uitsluitend hamburgers, spiesjes en speklapjes op de BBQ te bereiden? Dan is het wel de moeite waard om je eerst even in te lezen voor je met het war stevigere werk aan de slag gaat. Bijzonder vlees moet vaak ook op een bijzondere manier bereid worden, tenslotte. Weet je niet goed wat je aan het doen bent, dan is de kans groot dat je je mooie stuk vlees flink verpest, en dat zou zonde zijn. Zorg dus voor goede recepten en instructies, en bereid je goed voor. Zo weet je zeker dat je nieuwe BBQ je niet teleur zal stellen.

Lees dit ook...