Private lease voor particulieren

Bij een leaseauto denkt men vaak direct aan de zakelijke rijder. Deze associatie is niet geheel onterecht. Veel ondernemers kiezen namelijk voor het leasen van een auto. Maar ook particulieren hebben tegenwoordig de optie om te kiezen voor een leaseauto. En dat is dan ook iets dat steeds meer mensen doen. Private lease stijgt in populariteit en dat is met alle voordelen van privé leasen ook niet verwonderlijk. 

Voor elk budget een passende leaseauto

Niet iedereen heeft hetzelfde budget beschikbaar voor een leaseauto. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Bijna iedereen kan met zijn of haar budget een auto leasen privé. Er zijn namelijk heel veel verschillende leaseauto’s beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleine goedkope auto. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een ruime luxueuze bolide. Rijd je regelmatig lange afstanden? Dan is het van belang dat een auto voldoende comfort biedt. Heb je een groot gezin? En breng je dagelijks jouw kinderen naar sport en school toe met de auto? Dan is het uiteraard van belang dat de auto voldoende ruimte biedt. Gelukkig is er voor iedereen een passende leaseauto te vinden. Van compacte stadsauto’s tot riante gezinsauto’s en luxueuze bolides.

Occasion leasen: een betaalbare optie

Is het maandelijkse budget dat je hebt voor een leaseauto niet heel groot? Of is jouw budget niet toereikend voor het rijden van een nieuwe luxueuze auto? Dan kun je in allebei de gevallen occasion private lease overwegen. Zoals de terminologie al doet vermoeden, gaat het om het leasen van een tweedehands auto. De auto is reeds gebruikt en is daarom heel scherp geprijsd. Maar de verkrijgbare occasions zijn nog in zeer goede staat. Je zult het idee hebben dat je in een nieuwe auto rijdt. Maar je betaalt in verhouding een hele lage prijs voor de occasion leaseauto. Deze leaseoptie is dus een uitkomst voor mensen die veel waarde voor weinig geld willen. 

Auto leasen of kopen?

Wanneer je een auto in je dagelijks leven onmisbaar acht, kun je een auto kopen of leasen. Maar voor welke optie kun je het beste kiezen? Is kopen of leasen een betere optie? Steeds meer particulieren verkiezen leasen boven kopen. Dit heeft alles te maken met alle voordelen dat private lease biedt. Zo is het bijvoorbeeld plezierig dat je niet in één keer veel geld hoeft te betalen. Dit maakt autorijden toegankelijk. Daarnaast zorgt private lease voor overzichtelijkheid. Je weet maandelijks precies waar je aan toe bent. Je betaalt iedere maand een vast bedrag. Je hebt niet te maken met apk’s, verzekeringen of onverwachte onderhoudskosten. Alle kosten zitten inbegrepen bij het te betalen maandelijkse leasebedrag. Leasen is op verschillende vlakken dus voordeliger dan kopen.

Lees dit ook...