Een kleine online shop beginnen doe je zo

Het starten van een eigen bedrijf is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Zodra je besluit dat je wil gaan ondernemen, kun je naar de KVK en vervolgens is alles zo geregeld. Het beginnen van een klein online winkeltje is dan ook snel aantrekkelijk, omdat je zo makkelijk wat bij kunt verdienen en met dingen die je misschien gewoon met de hand maakt makkelijk kunt verkopen. Maar hoe begin je een online shop eigenlijk? Lees het allemaal hier.

Wat verkoop je?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om na te denken over wat je van plan bent te verkopen. Zijn dit dingen die je met de hand maakt, zoals kaartjes of dingetjes die je van klei maakt? Of koop je dingen ergens anders in die je vervolgens weer verkoopt? Of maak je dingen digitaal en laat je dit door een bedrijf maken en verzenden? Afhankelijk van wat jouw plan is, kun je kijken naar de mogelijkheden.

Er zijn online diverse platforms te vinden waar het mogelijk is om dingen te verkopen. Hoewel je ervoor kunt kiezen om bijvoorbeeld door middel van Marktplaats, een Instagram account of een advertentie op Facebook dingen te verkopen, is het verstandig om een eigen website te maken óf om gebruik te maken van een verkoopplatform, zoals Etsy. Gelukkig zijn er ook veel Nederlandse alternatieven en wordt het vinden van een voor jou geschikt platform een fluitje van een cent. Dan is het nog zaak om de website in te richten en ervoor te zorgen dat mensen te horen krijgen van je winkel, maar met genoeg aandacht en werk zal dit je gemakkelijk lukken. Promoot je bedrijf bijvoorbeeld via social media, of praat erover met mensen die je kent en zorg dat zij ook weer het woord verspreiden.

Een bestelling ontvangen, en nu?

Op het moment dat je je eerste bestellingen krijgt, is het natuurlijk belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt en de bestellingen opstuurt. Hierbij heb je een aantal dingen nodig. Denk aan verpakkingsmateriaal als verzenddozen of enveloppen. Kartonnen dozen heb je in allerlei soorten en maten, dus het is slim om diverse groottes te bezitten. Zijn de dingen die je verkoopt klein en past het eigenlijk altijd wel door de brievenbus? Dan kun je natuurlijk alleen enveloppen gebruiken, en eventueel kleine postdozen voor kleine bestellingen.

Nadat je alles veilig en netjes hebt ingepakt kun je het opsturen. Zoek uit waar het voor jou voordelig is om het te verzenden, en waar het zeker is dat het binnen de afgesproken tijd geleverd wordt. Zo houd je klanten tevreden, en kom je je beloftes na.

Lees dit ook...