Wat je moet weten over inpakpapier

Een mooi cadeautje is niet compleet zonder een mooi papiertje of lintje. Toch kan het vinden van het juiste inpakpapier nog wel eens problemen opleveren. Soms kun je nog zo je best doen voor het zorgvuldig inpakken van een cadeautje, maar laat het inpakpapier het afweten. Dit natuurlijk met alle gevolgen van dien: uitstekende hoekjes, reparatie met plakband en scheurtjes waardoor het presentje eigenlijk al zichtbaar is. Vind jij dat ook zo jammer? Lees hier dan alles over inpakpapier en hoe je het juiste papiertje kunt vinden. 

Zijdepapier 

Zijdepapier is niet hetzelfde als vloeipapier.  In de volksmond wordt het ook wel eens tissue papier genoemd. Zijdepapier is bij uitstek geschikt om glas of andere breekbare artikelen mee in te pakken. Het meeste papier wordt dan ook gebruikt als bescherming, zelfs bij verhuizing. Tegenwoordig is zijdepapier echter zo mooi en luxe te maken dat het ook prima als inpakpapier gebruikt kan worden. Goed zijdepapier is watervast. Zo komt het papier (met het cadeautje!) altijd goed aan.

Vloeipapier

Wat erg op zijdepapier lijkt, is vloeipapier. Vloeipapier is iets dunner en wordt net zoals zijdepapier gebruikt om producten mee te verpakken. Omdat vloeipapier kwetsbaar is, kun je dit het beste in verzenddozen leggen voor bescherming of extra versiering. Vloeipapier is ook heel makkelijk te bedrukken. Zoek kunnen bedrijven hun logo of een bedankje op vloeipapier laten drukken om een goede indruk achter te laten bij de ontvanger. 

Luxe cadeaupapier 

Rond de feestdagen besteden we veel tijd aan het inpakken van de cadeaus die we met zoveel aandacht hebben gekocht. Dit is ook het moment om luxe inpakpapier te gebruiken. Luxe inpakpapier is vaak dubbelzijdig gedrukt en daarom geschikt voor alle creatievelingen onder ons. Zo kan er met luxe cadeaupapier een leuk vlindertje of hartje worden gevouwen om het cadeautje extra op te leuken. 

Cadeaupapier bedrukken

Wat is er nu mooier dan een cadeau extra persoonlijk maken? Tegenwoordig kan dat heel eenvoudig door cadeaupapier te laten bedrukken. Met bedrukt cadeaupapier is er alle vrijheid om een persoonlijke boodschap achter te laten. Dit is bijvoorbeeld interessant voor werkgevers die hun werknemers extra willen bedanken met een mooi kerstpakket. Een bedrukt inpakpapiertje laat de ontvanger zien dat er extra aandacht besteed is aan het inpakken. 

Stijlvol inpakpapier kopen

Eerste indrukken zijn belangrijk. Dat weten we allemaal. Daarom is het belangrijk om je inpakpapier net zo zorgvuldig uit te kiezen als het cadeautje. Het inpakpapier geeft immers de eerste indruk van je cadeautje. Ben je nog aan het zoeken naar het perfecte inpakpapier? Bij Rotimshop kun je verschillende soorten inpakpapier vinden. Daarnaast vind je hier cadeaustickers en papieren tasjes om je cadeautje net dat beetje extra te geven.

Lees dit ook...