Waarom investeren mannen eerder in de cryptomarkt dan vrouwen?

Het valt niet te ontkennen dat de cryptomarkt een door mannen gedomineerde ruimte is. Maar waarom is dat zo? Is het omdat vrouwen risicomijdender zijn dan mannen? Of is het omdat de wereld van de cryptocurrencies voor de meeste mensen nog relatief nieuw en onbekend terrein is, en vrouwen minder snel risico’s nemen als het om investeren gaat?

Uit een onderzoek van Boston Consulting Group in 2018 bleek dat vrouwen inderdaad risicomijdender zijn dan mannen als het om beleggen gaat. BCG stelde vast dat slechts 32% van de ondervraagde vrouwen zei bereid te zijn “bovengemiddelde” risico’s te nemen, tegenover 46% van de mannen. Deze afkeer van risico zou kunnen verklaren waarom vrouwen minder geneigd zijn om cardano muntjes kopen als optie te zien of te investeren in de cryptomarkt, die vaak wordt gezien als een risicovolle investering.

Een nieuw terrein

Maar er speelt hier ook een andere factor: het feit dat de wereld van de cryptocurrencies voor de meeste mensen nog relatief nieuw en onbekend terrein is. En als het gaat om het nemen van risico’s, doen mensen dat over het algemeen gemakkelijker als ze het gevoel hebben dat ze enige voorkennis of ervaring hebben. Aangezien de meerderheid van de mensen die in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd mannen zijn, ligt het voor de hand dat vrouwen minder snel in de markt zouden springen, omdat ze niet hetzelfde niveau van ervaring of begrip hebben van hoe het werkt.

Meerdere redenen

Laten we eens kijken naar enkele andere mogelijke redenen waarom mannen eerder in cryptocurrency bij bijvoorbeeld Anycoindirect investeren dan vrouwen.

1) Mannen nemen over het algemeen meer risico dan vrouwen

Dit verschil is grotendeels te wijten aan de biologie; testosteron, het hormoon dat verantwoordelijk is voor mannelijke eigenschappen, is ook verbonden met risicovol gedrag. Daarom nemen mannen eerder risico’s in zowel hun persoonlijke als professionele leven. En als het om investeren gaat, kan het nemen van risico’s soms veel opleveren.

2) Mannen hebben de neiging om nieuwe technologieën eerder toe te passen

Ook dit verschil is gedeeltelijk te wijten aan de biologie; testosteron is in verband gebracht met een grotere belangstelling voor nieuwe en nieuwe ervaringen. Maar het heeft ook te maken met maatschappelijke factoren; omdat zij traditioneel de kostwinners zijn, hebben mannen altijd voorop gelopen bij de adoptie van nieuwe technologieën die hun werk gemakkelijker of efficiënter kunnen maken. En als het om cryptocurrency gaat, kan het enorm lucratief zijn om een early adopter te zijn.

3) Mannen hebben vaker dan vrouwen een besteedbaar inkomen

Deze discrepantie is grotendeels te wijten aan de loonkloof tussen mannen en vrouwen; volgens recente gegevens van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics verdienen vrouwen 83 cent voor elke dollar die mannen verdienen. Deze discrepantie betekent dat mannen meestal meer geld overhouden na het betalen van hun rekeningen, en ze zijn eerder geneigd dat extra geld te investeren in risicovolle ondernemingen zoals cryptocurrency.

Dus daar heb je het: de grote redenen waarom mannen eerder zullen investeren in de cryptomarkt dan vrouwen. Maar alleen omdat er een onbalans is tussen mannen en vrouwen in de markt betekent niet dat vrouwen helemaal weg moeten blijven van beleggen. Er zijn genoeg mogelijkheden voor slimme, snuggere beleggers van alle geslachten om winst te maken in de wereld van de cryptocurrencies.

Lees dit ook...