Mercedes-Benz importeren? Dit zijn twee toffe modellen om te overwegen

Denk je erover na om een Mercedes auto te gaan importeren? Dat is een goed idee! Door een auto uit het buitenland te halen heb je vaak keuze uit meer verschillende modellen. In Nederland is het aanbod soms wat beperkt, dus dan is het beter om uit te wijken naar een ander land. Bovendien kan importeren je een hoop geld schelen. We bespreken twee Mercedes modellen die wellicht interessant zijn om te importeren.

Elektrische Mercedes EQS

We kunnen er inmiddels echt niet meer onderuit. Binnen een aantal jaar zal elektrisch autorijden nog populairder worden. Op een wat langere termijn zal het zelfs niet meer mogelijk zijn om een auto te kopen die rijdt op fossiele brandstoffen. Bij de dealer zul je dan alleen nog maar elektrische modellen zien staan. Met de EQS heeft Mercedes de eerste stappen in de wereld van de elektrische auto’s gezet. Deze auto werd vorig jaar aangekondigd en is dan ook uitgerust met de meest moderne technologische snufjes. Daarnaast is de krachtige elektrische motor zo ontworpen dat je als passagier zo min mogelijk trillingen voelt tijdens het rijden. Goed voor het milieu én erg comfortabel kunnen we deze auto dus wel noemen.

Mercedes S-Klasse

Als jij alleen voor het allerbeste gaat, dan is de Mercedes S-Klasse misschien iets voor jou. Dit model is één van de meest luxe en duurste modellen die de Duitse autobouwer verkoopt. Houd er dus wel rekening mee dat je over een flink budget moet beschikken als je deze auto wilt kunnen aanschaffen. Zeker bij een model als de S-klasse kan importeren daarom aantrekkelijk zijn. Zoals we al eerder noemden is het mogelijk een financieel voordeel te behalen als je je nieuwe auto uit het buitenland haalt. Zeker bij een duurder model kan dit voordeel flink oplopen. Een Mercedes importeren is dus vooral interessant voor de duurdere modellen die het merk aanbiedt.

Auto importeren uitbesteden

We noemden al een aantal keer dat het financieel aantrekkelijk kan zijn om een auto te importeren uit het buitenland. Hoewel je er dus geld mee kunt besparen, kan het wel erg veel tijd en uitzoekwerk kosten om zelf een auto uit het buitenland te halen. Iedereen weet dat Nederland bekend staat om de vele regels en wetten en daar krijg je uiteraard mee te maken bij het importeren van een auto. Als je weinig ervaring op dit gebied hebt kan het al snel als intimiderend ervaren worden en een foutje is al snel gemaakt. Het is dus zeker verstandig om een expert in te schakelen die je al het zware werk uit handen neemt. Een autoriteit in Nederland als het om het importeren van auto’s gaat is Dasimport.nl. Op de website van Dasimport vind je duizenden modellen die uit het buitenland geïmporteerd kunnen worden.

Lees dit ook...