Een elektrische auto kan heel betaalbaar zijn

Wil jij graag je steentje bijdragen als het gaat om het behoud van onze planeet, en lijkt een elektrische auto je wel een goede manier om dat te doen? Dan kan het goed zijn dat je best schrikt van de kosten die je daarvoor moet maken. Elektrische auto’s zijn in veel gevallen namelijk nog flink duurder dan benzinewagens. Dat komt doordat veel merken zich met hun elektrische auto’s nog vooral richten op de zakelijke markt. En dat is niet voor niets: elektrisch leasen is namelijk erg populair; zeker ook doordat de kosten voor een elektrische lease auto erg mee kunnen vallen.

Goedkoop elektrisch rijden? Probeer te leasen!

Wil je al een tijdje overstappen naar een elektrische auto? En krijg je van je werkgever de mogelijkheid om een lease auto uit te zoeken? Dan is dit het perfecte moment om over te stappen van benzine naar elektrisch.

Dat elektrisch rijden veel voordelen heeft, dat moge inmiddels duidelijk zijn. Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit. Er vindt in de auto’s tenslotte geen verbranding plaats. En dat is goed nieuws, want de gassen en het roet dat wordt uitgestoten door benzineauto’s zijn allesbehalve goed voor het milieu. Bovendien is de hoeveelheid olie, en daarmee dus ook de hoeveelheid benzine, die we tot onze beschikking hebben beperkt. Het gaat hierbij tenslotte om een stof, aardolie, die we rekenen tot onze fossiele brandstoffen. Dit zijn stoffen die van nature op aarde voorkomen, in dit geval diep in de grond. We hebben al aardig wat van deze olie op weten te pompen, en gebruikt voor allerlei toepassingen. Voor aardolie geldt echter ‘op is op’. Als we alle olievelden die we op aarde hebben leeg hebben gepompt, dan zijn we door onze voorraad heen en komt er ook niet opeens weer ergens een nieuwe voorraad beschikbaar. Een beetje zuinigheid is dus wel geboden.

Waarom elektrisch leasen zo aantrekkelijk is

De aankoop van een elektrische auto is nogal een prijzige. Eentje die menigeen niet zomaar kan betalen. Bij een lease is dat echter een heel ander verhaal. Hier betaal je geen aankoopprijs, maar een vast bedrag per maand. Dat maakt het al een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker om over te stappen.

Bovendien kunnen de maandelijkse kosten ook nog eens erg meevallen, omdat de bijtelling die de Belastingdienst berekent voor elektrische auto’s lager ligt dan voor de meeste benzineauto’s. Om die reden zijn leasewagens steeds vaker elektrisch; een de planeet denken wordt op deze manier een stuk betaalbaarder.

Lees dit ook...