Dit moet je weten voor je je op een datingsite aanmeldt

Dating-apps! De digitale redders van moderne romantiek! De belofte van lust, liefde en levenslang gezelschap allemaal binnen handbereik! Iedereen kent minstens één stel dat elkaar heeft ontmoet op deze platforms voor het pingen van meldingen, het matchen van profielen en naar rechts vegen – en misschien wilt u deze apps nu zelf uitproberen.

Maar of u nu kiest voor Tinder, Bumble of Hinge, het kan lastig zijn – en nooit meer dan tijdens dit afgelopen afgesloten jaar, wanneer het buitengewoon moeilijk was om mensen persoonlijk te ontmoeten . Daarom hebben we hier bij Gentleman’s Journal een goed, wijs advies opgeschreven voor die potentiële digitale daters die zich nog steeds nerveus of verward voelen.

En er valt veel te verteren – vooral als je nu pas de strijd aangaat. Dus doe je gordel om, ga naar de app store en prik die veegende vingers; dit is wat je moet weten als je dating-apps voor het eerst probeert …

Wees eerlijk over wie je bent…

Bij het opzetten van je datingprofiel kan het oh zo verleidelijk zijn om de meest flatterende foto’s te gebruiken die je kunt vinden. En waarom zou je die keurige, debonaire foto van je eerstejaars uni black-tie-bal niet gebruiken? Ten eerste omdat het meer dan een half decennium geleden is. Ten tweede, want tenzij je James Bond bent (of een maître d ‘), is het waarschijnlijk geen nauwkeurige weergave van wie je werkelijk bent.

Dus de eerste regel is simpel: wees zo eerlijk mogelijk bij het aanmaken van je profiel. Er is duidelijk een zekere druk om er ‘cool’ of ‘leuk’ uit te zien of te klinken in datingapps; maar als je een ideaal idee van een persoon probeert te presenteren – in plaats van wie je werkelijk bent – kan dit leiden tot een zeer ongemakkelijke eerste date. Laat de andere app-gebruikers de ‘echte jij’ zien, en we garanderen dat je tien keer dichter bij een gelukkige relatie bent.

Kanttekening: upload geen foto van jou met een hond als je niet echt van honden houdt. (Het is ronduit verbijsterend hoeveel mannen dit doen. Je kunt toch niet alle liefde honden dat veel ?!)

Vat het niet persoonlijk op als je wordt geghost

Voor de gelukkig niet-ingewijden is ‘ghosting’ wanneer een persoon in een potentieel stel plotseling stopt met het verzenden van berichten naar de ander zonder enige uitleg te geven. Als dit de eerste keer is dat je de term hebt gehoord, heb je geluk. Omdat ‘gh osting’ ruw is. Het is echt. Als het u onlangs is overkomen, heeft u ons medeleven. Maar op dating-apps overkomt het (bijna) iedereen.

Daar zijn duidelijke redenen voor. Mogelijk stuurt u iemand een bericht die nu een relatie heeft, maar vergeten is de app te verwijderen. Misschien stuur je iemand die zoveel mensen een bericht stuurt , dat je door de kieren bent geglipt. Of, en dit is helaas het meest waarschijnlijke scenario, ze hebben simpelweg besloten dat ze geen toekomst met jou zien – maar hebben niet het gewone fatsoen om je dat zo te vertellen.

Vat het uiteindelijk niet persoonlijk op. Het leven is te kort en dating-apps zijn te leuk. Word evenmin zelf een ‘ghoster’. Behandel andere app-gebruikers zoals u zelf behandeld wilt worden.

Hoffelijkheid is echt alles

Dit volgt op ons laatste punt. Maar er zijn specifieke manieren om ‘aardig te zijn’. Stel eerst vragen. Het klinkt eenvoudig, en we zijn er zeker van dat je al een gentleman genoeg bent om oprechte interesse te tonen, maar het is helaas opmerkelijk hoeveel mensen geen enkele vraag over je stellen. In plaats daarvan laten ze de andere persoon vraag na vraag stellen en bieden ze in ruil daarvoor alleen timide, afgekapte antwoorden aan.

Wees niet die persoon. Omdat vragen alles zijn; zij zijn hoe u een band opbouwt met een andere persoon. Een ander belangrijk onderwerp, terwijl we het over het thema dankbaarheid hebben, is respect. Jullie hebben misschien allemaal besloten om je aan te melden bij een dating-app en gesprekken te beginnen, maar niemand is iemand iets verschuldigd .

Dat brengt ons bij goedkope praatjes – omdat niets een snellere unmatch garandeert dan ‘deed het pijn toen je uit de hemel viel?’. In feite raden we aan om geen complimenten te gebruiken om gesprekken allemaal tegelijk te openen. Vrouwen brengen veel meer dan alleen hun uiterlijk naar de tafel, dus probeer commentaar te geven op een ander deel van haar profiel. Heeft ze gezegd naar welke universiteit ze ging? Zegt haar profiel wat ze doet voor de kost, of een van haar hobby’s? Leid daar in plaats daarvan mee – en wacht om haar uiterlijk te complimenteren totdat je elkaar echt kent .

Wees duidelijk over wat je wilt

En tot slot duidelijkheid. Dating-apps zijn misschien heel leuk, maar als je er een hebt gedownload zonder echt te weten waarom , kunnen ze verbijsterend en overweldigend zijn. Zonder een duidelijk plan sta je om 03.30 uur op met krampen, vegen-blije duimen en minder zelfrespect dan waarmee je bent begonnen. En niemand wil dat voor jou.

In plaats daarvan moet u gewoon weten wat u wilt. Wil je een relatie, of wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten en plezier maken? Wil je daten met iemand die actief en buiten is, of meer een persoon binnenshuis? Bent u op zoek naar iemand die uw wilde feestkant naar boven kan halen, of iemand die op zoek is naar een rustiger leven?

De beste manier om compatibiliteit te garanderen, is door precies te weten wat u wilt. Pas uw profiel dus aan om de juiste soorten mensen aan te trekken, en u zult minder tijd besteden aan teleurstelling. Dat wil niet zeggen dat je niet open moet staan ​​voor spontaniteit en dat je ongelijk moet krijgen; vaak komt de juiste persoon langs wanneer we die het minst verwachten. Maar het is goed om met een idee binnen te gaan. Veel plezier met vegen!

Lees dit ook...