De voordelen van koffie op het werk

“Ah, eerst even een lekker kopje koffie voor we gaan beginnen hoor!” Die zin spookt al door je hoofd zodra je het kantoor binnenstapt. En met jou heel veel anderen. De cijfers liegen er niet om. Ruim 80 procent van de Nederlanders drinkt wekelijks een kopje koffie. Waarvan 67 procent zelfs dagelijks. Dat maakt ons Nederlanders tot één van de grootste koffiedrinkers in Europa. Niet alleen thuis, maar ook zeker op het werk. 

De kans is dan ook groot dat jij je werk iedere dag begint met een heerlijke bak koffie. En misschien volgen er tussendoor ook nog wel een paar. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de gezondheid en de productiviteit? Is het drinken van koffie op het werk eigenlijk wel zo goed? Hoewel er veel over te vertellen valt, valt er ook niet over te twisten dat koffie op het werk veel voordelen heeft. Een samenwerking met koffie leverancier Giocoffee om altijd van de lekkerste koffie te kunnen genieten is dan ook helemaal geen slecht idee. 

Benieuwd welke voordelen koffie op het werk kan hebben? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Hogere productiviteit 

Het is je vast wel eens opgevallen dat je direct meer energie krijgt van koffie. Dit komt natuurlijk door de cafeïne. Deze boost van energie zorgt ervoor dat je hersenen letterlijk aan zullen springen. Hierdoor ben je in staat om sneller verbindingen te leggen, oplossingsgerichter te denken en dit draagt dan uiteindelijk ook mee aan een hogere productiviteit. 

Koffie wordt ook regelmatig ingezet als hulpmiddel tegen de zogenaamde middagdip. Het moment – vaak net na de lunchpauze – dat je even geen energie of zin hebt om verder te werken. In dat geval kan het drinken van een goede kop koffie helpen om de hersenen weer te activeren. 

Helpen om wakker te blijven 

Je kent het wel. Het was van het weekend nét iets te gezellig, waardoor je op maandagochtend met de wallen onder je ogen op kantoor verschijnt. Het lijkt bijna wel een wedstrijd. Wie kan er het vaakst gapen? Geen ideale omstandigheden wanneer je een belangrijke klus op het programma hebt staan. Koffie kan op zo’n moment helpen om wakker te blijven. Door het drinken van een goede kop koffie, verhoog je de hersenactiviteit en ben je in staat om helderder te denken. 

Natuurlijk is dit geen oplossing voor de lange termijn en zal extra slapen uiteindelijk het meeste effect hebben. Incidenteel kan het echter prima helpen om de dag door te komen en nog enigszins productief te zijn op kantoor. 

Vorm van gastvrijheid

Er is nog een hele belangrijke reden om lekkere koffie op het werk te schenken. Daarom is het goed om niet voor de slappe bakjes koffie te kiezen die je bij sommige bedrijven ziet, maar echt te investeren in kwaliteitskoffie. Namelijk: gastvrijheid. Veel Nederlanders associëren een kopje koffie met socialiseren, een gevoel van thuiskomen. Als je op bezoek komt bij een bedrijf, wil je dan ook dat er een lekker kopje koffie wordt aangeboden. Jouw koffie is het visitekaartje voor je gasten. 

Lees dit ook...