Alles wat je moet weten over wedden op voetbal

Of je nu een doorgewinterde gokker bent of een complete beginneling, wedden op voetbal kan een geweldige manier zijn om spanning aan het spel toe te voegen. Maar als je nieuw bent in de wereld van voetbalweddenschappen, kan het allemaal wat verwarrend lijken. In dit artikel bekijken we daarom alles wat je moet weten over wedden op voetbal, van de grondbeginselen van hoe je een weddenschap plaatst tot de verschillende soorten weddenschappen die je kunt afsluiten.

Hoe plaats je een weddenschap op voetbal

Als je nieuw bent met voetbal wedden, is het eerste wat je moet doen leren hoe je een weddenschap plaatst. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een bookmaker te vinden die weddenschappen op voetbal aanbiedt, en dan hoef je alleen maar de weddenschap te kiezen die je wilt afsluiten en de hoeveelheid geld die je wilt inzetten. De meeste bookmakers zullen een breed scala aan weddenschappen op verschillende voetbalwedstrijden aanbieden, dus je moet wel een weddenschap kunnen vinden die bij je past.

De verschillende soorten voetbalweddenschappen

Als je eenmaal weet hoe je een weddenschap kunt plaatsen, moet je de verschillende soorten weddenschappen leren kennen die je kunt afsluiten. De meest voorkomende soort weddenschap is de moneyline weddenschap, dat is gewoon een weddenschap op welk team de wedstrijd zal winnen. Je kunt ook wedden op het totaal aantal doelpunten dat in de wedstrijd gescoord zal worden, of op het aantal doelpunten dat een bepaald team zal scoren. Er zijn ook een aantal verschillende prop weddenschappen die je kunt afsluiten, zoals wedden op welke speler het eerste doelpunt van de wedstrijd zal maken.

Waar kun je op voetbal wedden?

Nu je de grondbeginselen kent van hoe je op voetbal kunt wedden, moet je een bookmaker vinden die weddenschappen op voetbal aanbiedt. Er zijn een aantal verschillende bookmakers die voetbalweddenschappen aanbieden, dus je moet er wel een kunnen vinden die aan je wensen voldoet. Je kunt bookmakers die voetbalweddenschappen aanbieden online vinden, of je kunt ze in persoon op een aantal verschillende plaatsen vinden. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, kun je altijd een vriend of familielid die op voetbal wedt om hun aanbevelingen vragen.

Wat zijn bookmakers?

Bookmakers zijn de mensen die je weddenschappen aannemen en je kansen geven op de waarschijnlijkheid dat bepaalde uitkomsten zich zullen voordoen. Ze verdienen geld door een deel te nemen van het bedrag dat je inzet, dat meestal rond de 10% ligt. Dus als je €100 inzet op de winst van een ploeg, geeft de bookmaker je kansen gebaseerd op hun inschatting van de kansen van die ploeg en houdt dan €10 als de ploeg wint. Als de ploeg verliest, houdt de bookmaker je €100. De bookmaker treedt in wezen op als tussenpersoon en neemt het risico dat jij wint of verliest op zich, zodat jij dat niet hoeft te doen.

Lees dit ook...