3 dingen die goed zijn om te weten voordat je een haartransplantatie ondergaat

Heb je last van overmatig veel haaruitval? Ben je je inhammen helemaal zat? Of krijg je een onzeker gevoel als je naar je huidige kapsel krijgt? Dit zijn stuk voor stuk goede redenen om voor een haartransplantatie te kiezen. Als je voor één van de haartransplantaties gaat kiezen, zijn er wel enkele zaken waar je goed van op de hoogte moet zijn. De drie belangrijkste aandachtspunten worden hieronder één voor één besproken.

Er bestaan verschillende soorten behandelingen

Ten eerste is het goed om te weten dat er verschillende soorten behandelingen bestaan. Zo bestaan er speciale behandelingen voor vrouwen en speciale behandelingen voor mannen.

Voor een man is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een complete haartransplantatie te kiezen. Het is echter ook mogelijk om alleen iets aan de inhammen te laten doen. Voor een vrouw is het bijvoorbeeld mogelijk om iets aan de (hoge) haarlijn te doen.

Tevens is het goed om te weten dat je uit meerdere technieken kunt kiezen. Je kunt op dit moment kiezen tussen de FUE- en de FUT techniek. Wat in jouw situatie de beste optie is, is vooral afhankelijk van je situatie en je wensen. Ga daarom een intakegesprek aan en luister goed naar het advies van de specialist.

Je moet na de behandeling rust nemen

Ben je van plan om een haartransplantatie behandeling te ondergaan? Dan kun je er rekening mee houden dat zo’n behandeling al snel een hele dag duurt. Na deze dag is het echter nog niet klaar; je moet namelijk na de behandeling de nodige rust houden.

Waarom deze rust benodigd is? Dit heeft puur te maken met het herstelproces. Ook is het wenselijk dat je absoluut niet gaat zweten; je kunt daarom het beste na een haartransplantatie behandeling een week of 2 niet sporten.

De kosten voor een haartransplantatie verschillen behoorlijk

Tot slot is het goed om te weten dat de kosten nogal verschillen. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de techniek, van het soort behandeling en van de kliniek. De verschillende klinieken in Nederland hanteren namelijk allemaal hun eigen tarieven.

Wil je het liefste zo min mogelijk geld kwijt zijn aan je haartransplantatie behandeling? Dan kun je eens kijken naar een haartransplantatie aanbieding. Met zo’n aanbieding geniet je van een interessanter kostenplaatje, waardoor de keuze wellicht een stuk sneller voor je gemaakt is.

Al met al gaat een haartransplantatie niet zonder slag of stoot. Verdiep je daarom goed in de verschillende behandelingen en laat je door specialisten informeren.

Lees dit ook...