Ronde eettafels voor een minimalistisch interieur

Een mooie eettafel is één van de belangrijkste meubelstukken in huis. De maaltijd is het moment van de dag waar je tot rust komt of waar je na een lange werkdag eindelijk samenkomt met de familie. Gasten worden doorgaans ook aan de eettafel ontvangen. Je wilt dus een eettafel die een sfeer uitstraalt waar jij je goed bij voelt. De meeste mensen kiezen doorgaans voor een rechthoekige eettafel, maar heb je al eens nagedacht over de eettafels met de ronde vorm? Ronde eettafels zijn een fantastische toevoeging aan een minimalistisch interieur. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Variaties

Ronde eettafels bestaan in vele soorten en maten. Je kunt gaan voor een perfect ronde eettafel of een wat meer ovale eettafel, maar je kunt ook kiezen voor een leuke kiezelvormige eettafel. Kiezelvormige eettafels zijn niet symmetrisch, maar wel heel functioneel. Als je het slim aanpakt werkt het prima en heb je een ontzettend stylish toevoeging aan jouw woonkamer of keuken .Denk ook even goed na over wat jij een fijn onderstel vindt voor jouw tafel. Een driepoot of steunpilaar in het midden ziet er ontzettend mooi uit en is ook handig in verband met het aanschuiven van stoelen. Maar als je kinderen hebt die de hele dag door het huis rennen, kun je in het kader van de veiligheid vaak toch het beste gaan voor een tafel die de steun heeft van vier poten. Zo kun je vervelende ongelukken voorkomen.

Materiaal

Het materiaal van jouw tafel is essentieel als het gaat om gebruiksgemak, het onderhoud en de duurzaamheid van jouw tafel. Eettafels van eikenhout zijn vooralsnog de meest populaire keuze. Hout ziet er rustiek uit en gaat ook lang mee. Wel moet je met een houten tafel opletten dat je altijd onderzetters gebruikt onder kopjes en glazen en afhankelijk van de houtsoort moet je jouw tafel eens in de zoveel tijd in de olie of lak zetten.

Buiten hout zijn beton en kunststoffen zoals fenix ook erg populaire materiaalsoorten voor een tafel.

Tegenwoordig komen ook steeds meer meubels van PVC, oftewel kunststof, op de markt. Dat klinkt ongezellig, maar de huidige kunststof ziet er echt een stuk beter uit dan de witte plastic tuinstoelen waar je nu aan denkt. PVC is een goede keuze omdat het stevig en onderhoudsvrij is en ook nog eens lang meegaat.

Creativiteit

Nu je jouw tafel eenmaal gekozen hebt is het tijd om jouw creativiteit de vrije loop te laten gaan. Een ronde eettafel kun je moeilijk in de hoek van een ruimte zetten. Jouw tafel wordt echt het middelpunt van de woonkamer of eetkamer. Sommige tafels kun je in een package deal met bijpassende stoelen kopen, maar dit kan niet altijd. Vraag de leverancier van jouw tafel om een sample van het materiaal en neem dit mee naar een woonwinkel. Laat je adviseren om de perfecte bijpassende stoelen te vinden voor jouw tafel.

Lees dit ook...