Hoe houd je op een simpele manier de koerswaarde van cryptocurrency in de gaten?

Als je crypto’s hebt aangeschaft dan wil je natuurlijk ook wel de koerswaardes in de gaten houden, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin koers. Dit kan op verschillende simpele manieren, waarover we je in dit artikel meer vertellen.

Download een app voor op je smartphone

De meeste mensen hebben de hele dag een smartphone op zak, die ze regelmatig tevoorschijn halen om verschillende dingen te checken of om te telefoneren. Als je toch een rondje mail checken of Whatsapp beantwoorden doet, kun je net zo goed eventjes te koersen checken van de crypto’s die jij hebt aangeschaft via SATOS. Er zijn verschillende apps op de markt dus lees jezelf eerst even goed in. Kijk naar de gebruikerservaringen van anderen en maak daarna een keus. Je kunt er overigens ook voor kiezen om via een betrouwbare website alles in de gaten te houden, als je niet op een app zit te wachten.

Bekijk de koerswaarde op vaste momenten

Zoals we hierboven al hebben aangekaart, bekijk de koerswaarde op vaste momenten. Het heeft geen zin om de hele dag door steeds te refreshen. Leer jezelf dat je alles alleen checkt tijdens pauzes, in de ochtend als je aan de koffie zit en bijvoorbeeld nog een keertje voordat je naar bed gaat. Op deze manier wordt het geen ‘moetje’ en blijft het een verrassing wat je te zien krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om rekening te houden met tijdzones van andere landen. De Aziatische markt gaat op een ander moment open dan de Nederlandse markt en om een betrouwbaar beeld van de snelle koersveranderingen te krijgen, is het goed om dat dus in de gaten te houden.

Het moet geen obsessie worden

Als je (veel) geld hebt geïnvesteerd in cryptocurrency dan kan het een obsessie worden om alles nauwlettend in de gaten te houden. Het heeft echter geen zin om de hele dag met je neus tegen een scherm aangedrukt te zitten. Dit laatste is alleen interessant als je ervoor hebt gekozen om ‘short’ te gaan. Het is dan namelijk wel aan de orde dat je continu de koersontwikkelingen in de gaten houdt om te zien wat het beste verkoopmoment is. Als je van plan bent om munten te verkopen dan kun je bij de meeste exchanges aangeven dat jouw munten bij een bereik van een bepaalde koerswaarde mogen worden verkocht. Op deze manier hoef je niet alles de hele tijd in de gaten te houden.

Lees dit ook...