Even ontspannen? Dit zijn 5 dingen om thuis te doen

We kennen het allemaal wel: die dagen waarop je gewoon even wilt chillen in de comfort van je eigen huis. Maar na de zoveelste serie te hebben gebingewatcht of je Instagram-feed voor de honderdste keer te hebben gerefresht, vraag je je misschien af… Wat nu? Geen zorgen, vriend. Wij hebben jou. Hier zijn vijf dingen om te doen vanuit de privacy van je eigen woning die net iets anders zijn dan je dagelijkse routine – inclusief gamen, Tinderen, webcammen en meer. Klaar voor wat nieuwe ideeën om je vrije tijd een boost te geven?

Level up je game-ervaring

Gamen is niet alleen voor de nerds of de kids. Het kan een epische manier zijn om even uit de realiteit te stappen en in een compleet andere wereld te duiken. En nee, we hebben het niet over het spelen van Candy Crush op je telefoon. Kies voor een game met een verhaal dat je echt pakt, of duik in de online wereld waar je tegen (of met) vrienden of complete vreemden kunt spelen. Het mooie? Er is een game voor iedere mood. Wil je de wereld redden? Of toch liever je eigen rijk opbouwen? Het kan allemaal. En wie weet, misschien vind je wel een nieuwe passie.

Swipe je een weg door Tinder

Laten we eerlijk zijn, Tinderen kan behoorlijk vermakelijk zijn. Zie het als je persoonlijke catalogus van potentiële matches (of verhalen voor bij de borrel). Het is de perfecte activiteit voor die momenten waarop je even niet weet wat je met jezelf aanmoet. En hey, het kan leiden tot interessante gesprekken, bizarre dates of wie weet, misschien wel de liefde van je leven (of een hilarisch verhaal voor de volgende vriendenavond). Dus hoppa, swipe naar hartenlust. Maar onthoud, doe het wel met een beetje tact, oké?

Webcam avonturen beleven

Voordat je rare ideeën krijgt, nee, we suggereren niets ongepasts. Webcammen kan een hilarische manier zijn om tijd door te brengen, vooral met apps die je toelaten om je gezicht te veranderen of achtergronden toe te voegen. Trek gekke bekken naar je vrienden of hou een karaoke-sessie via videochat. Het is eigenlijk gewoon een digitale vorm van mensen kijken, maar dan interactief. Plus, het is een fantastische manier om contact te houden met mensen, zonder dat je daarvoor je comfortabele stoel hoeft te verlaten. (En zoek je juist wél wat spannends? Dan is er altijd nog Videochat!)

Creativiteit loslaten

Wie zei dat je naar buiten moet om creatief te zijn? Jouw huis kan het canvas zijn voor je volgende meesterwerk. Misschien is het tijd om die gitaar weer eens uit de hoek te halen, of die penselen af te stoffen. Of wat dacht je van schrijven? Een blog beginnen, of eindelijk starten aan dat boek dat al jaren in je hoofd rondspookt. Creativiteit kent geen grenzen, en soms is thuisblijven juist de inspiratie die je nodig hebt.

Doe een virtuele workout

Wie heeft er een sportschool nodig als je YouTube hebt? Er zijn letterlijk duizenden workout-video’s online die je kunt volgen, van yoga tot high-intensity interval training (HIIT). Trek je meest flatterende sportlegging aan (of niet, niemand die het ziet) en bereid je voor op een potje zweten in de privacy van je eigen woonkamer. Het mooie hiervan? Je kunt zo hard hijgen en puffen als je wilt, zonder dat iemand je raar aankijkt.

Zo zie je maar, thuisblijven hoeft allesbehalve saai te zijn. Of je nu besluit om de innerlijke gamer in je naar boven te halen, je swipeskills te verbeteren, jezelf te vermaken met webcamfuncties, je creatieve kant te verkennen, of een nieuwe workout uit te proberen, er is meer dan genoeg te doen. Dus, zet die telefoon eens weg (behalve voor Tinder, natuurlijk), stap uit die dagelijkse sleur en probeer iets nieuws. Wie weet wat voor avonturen er op je wachten, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis!

Lees dit ook...