7 noodsituaties in huis en hoe je ze op kunt lossen

Als u een huiseigenaar bent, moet u trots zijn op uw eigendom. Of u nu recentelijk bent verhuisd of langdurig woont, het goed onderhouden van uw huis kan veel zeggen over uw karakter.

Ongeacht hoeveel liefde en zorg u in uw eigendom steekt, kunnen er helaas noodsituaties thuis ontstaan ​​wanneer u ze het minst verwacht. Of het nu gaat om een ​​lekkende leiding, een verstopt toilet of een gaslek, het gaat erom hoe u met de situatie omgaat. Hier zijn 8 veelvoorkomende noodsituaties thuis waarvan u op de hoogte moet zijn, en welke strategieën u in de nasleep moet nemen.

Stroomuitval

Als u in een gebied woont dat onderhevig is aan extreme weersomstandigheden, zijn stroomuitval onvermijdelijk. Zware wind en storm kunnen een stroomstoring veroorzaken , dus hoewel u niet veel kunt doen om dit te voorkomen, zijn er maatregelen die u kunt nemen om kalm en ontspannen te blijven. De aanschaf van een generator om u van stroom te voorzien, het opruimen van gevaren zoals tuinmeubilair en het hebben van een noodplan zullen u op uw gemak stellen en ervoor zorgen dat u weet wat u moet doen als er een stroomstoring optreedt.

Verstopte leiding of toilet

Als uw doucheafvoer of toilet verstopt is, kan de oorzaak hiervan de items en materialen zijn die u erin hebt gestopt. Toiletten zijn met name niet bedoeld om iets anders aan te pakken dan toiletpapier en wat er uit je komt, dus als je het type huiseigenaar bent dat etensresten in je toilet gooit, is het tijd om je manieren te veranderen. Overtollig haar kan verstoppingen in uw doucheafvoer veroorzaken, die u moeilijk zelf kunt oplossen.

Dakschade

Een beschadigd dak kan erg duur zijn om te repareren als u het te lang laat staan. Huiseigenaren moeten regelmatig hun dak controleren en op hun hoede zijn voor kapotte of ontbrekende dakpannen. Als uw regenpijp of goot verstopt is, kan dit worden opgelost als een doe-het-zelf-klus, terwijl een beschadigd dak een erkende professional nodig heeft om het probleem op te lossen. Eventuele ontbrekende gordelroos moeten onmiddellijk worden vervangen en zorg ervoor dat u flitsen rond valleien, schoorstenen en ventilatieopeningen inspecteert. Uw dak is er om iedereen te beschermen die in het pand woont. Om het risico te vermijden dat het instort op uw eigendom, wordt aanbevolen om contact op te nemen met een specialist.

Gebroken deur of raam

Gebroken deuren en ramen kunnen hinderlijk zijn om op te lossen. Als uw voordeur of ramen beschadigd zijn, moeten deze zo snel mogelijk worden gerepareerd. Het laatste dat u wilt, is dat een dief het probleem ontdekt en toegang krijgt tot uw eigendom. Direct contact opnemen met een professional is belangrijk. Als u niet over het geld beschikt om een ​​expert in te huren om uw raam of deur te repareren, zijn er doe-het-zelfinstructies die u kunt volgen om gebroken glas in een raam of deur te repareren. Het is belangrijk dat u de instructies grondig opvolgt, anders kunt u meer schade aanrichten dan goed.

Gaslek

Een gaslek in uw huis kan zeer gevaarlijk zijn en brengt het leven van u en uw geliefde in gevaar. Een vonk of een vlam in een afgesloten ruimte vol gas kan gemakkelijk brand of een explosie veroorzaken. Als u gas begint te ruiken of denkt dat er een gaslek is, moet u ervoor zorgen dat iedereen in uw woning onmiddellijk wordt verlaten. Er zijn nog andere tips die u moet volgen, zoals het openen van alle deuren en ramen, het uitschakelen van de gastoevoer en contact opnemen met een erkende gasinstallateur die het lek kan repareren en ervoor kan zorgen dat uw woning weer bewoonbaar is. Een gaslek kan koolmonoxidevergiftiging veroorzaken en fataal zijn, dus u mag de waarschuwingssignalen nooit negeren.

Buitengesloten van eigendom

Hoe voorzichtig u ook bent, u zult versteld staan ​​hoeveel huiseigenaren zichzelf buitengesloten vinden van hun eigendom. Of je nu de vuilnis buiten zet, buitengesloten wordt door je kinderen, of je sleutel verliest terwijl je onderweg bent, niemand wil langer dan nodig voor de voordeur vastzitten. Als u alleen woont, moet u een reservesleutel verstoppen die u gemoedsrust kan geven als u uw originele set kwijtraakt. Als u vriendelijk bent tegen uw buren, kunt u door hen een reservesleutel te geven toegang krijgen tot uw eigendom als u buitengesloten wordt.

Waterlek

Als u direct een waterlek opmerkt en actie onderneemt, kost het verhelpen van het probleem slechts een paar honderd dollar. Als u het probleem echter negeert, kan het oplopen tot duizenden en na verloop van tijd structurele schade aan uw eigendom toebrengen. Een waterlek kan ook uw waterrekening verhogen, dus het is van vitaal belang dat u snel handelt. Hoewel u het probleem misschien zelf wilt oplossen, kunt u het het beste overlaten aan een professional, zoals een loodgieter. Voordat een loodgieter bij u thuis arriveert, zijn er verschillende stappen die u moet nemen, zoals het uitschakelen van uw waterkraan en het gebruik van waterbestendige tape om het lek af te dekken.

Lees dit ook...